Darmowa dostawa dla wszystkich zamówień powyżej 199 zł!

Sól peklowa Orzeszek

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 5,64 zł 5.64
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Kod produktu: 657A-1116B

Opis

Sól peklowa

 Orzeszek 

 

✔ Dzięki peklowaniu mięsa możemy przedłużyć jego trwałość.

✔ Dzięki zapeklowaniu odciągamy wodę z mięsa a także zapobiegamy rozwojowi bakterii, konserwujemy mięso, możemy także łatwo przygotować mięso do dalszej obróbki takiej jak parzenie, suszenie czy wędzenie. 

 

Mięso peklować można na dwa sposoby:

✔ Metodą na sucho - polega ona na nacieraniu mięsa solą peklową. Zazwyczaj na 1kg mięsa używa się ok 20 g peklosoli.

✔ Metodą na mokro - przygotowuje się solankę, w której zanurza się mięso na kilka/kilkanaście dni. 

  

Sposób użycia:

peklowanie można wykonać: nacierając mięso solą, zanurzając mięso w wodzie z solą ( 60g soli na 1 litr wody ), lub wstrzykując roztwór bezpośrednio do kawałka mięsa. Kawałek mięsa do peklowania nie powinien być mniejszy niż 3 kg. 
Sól nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.
 

Składniki:

sól, azotyn sodu E250, substancja przeciwzbrylająca E536
 

Kraj pochodzenia:

Niemcy

  

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  

Masa netto:

1 kg

 

NA TERENIE ZAKŁADU UŻYWANE SĄ ORZECHY, SEZAM, SOJA, GORCZYCA, SELER ORAZ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

 ______________________________________________

 

Sprawdź również inne produkty firmy ORZESZEK

 

Dobierz do kompletu
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl