Cieciorka Orzeszek
Opis
Cieciorka to roślina z rodziny bobowatych wywodząca się z Azji, Europy i Afryki Północnej. Często zwana grochem włoskim choć smak jest orzechowo-słodkawy.Cieciorka posiada mnóstwo składników odżywczych, bogata jest w witaminy i składniki mineralne.
Zastosowanie:
✔︎ Doskonały do sałatek i past
✔︎ Perfekcyjny do zup
Kraj pochodzenia:
✔︎ Turcja
✔︎ Argentyna
✔︎ Kanada
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: |
1441 kJ / 343 kcal |
Tłuszcz: |
6,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
1,0 g |
Węglowodany: |
45 g, w tym cukry 5,6 g |
Białko: |
24 g |
Błonnik: |
16 g |
Sól: |
0,03 g |
NA TERENIE ZAKŁADU UŻYWANE SĄ ORZECHY, SEZAM, SOJA, GORCZYCA, SELER ORAZ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
______________________________________________